Langkah Bermula


posted by radhiahsyahida

No comments

Bismillah.

Permulaan yang baik. Alhamdulillah. Sama seperti semester-semester yang berlalu, setiap kali permulaan semester, tangan mesti rasa laju nak menaip sesuatu. ^^

Hasil yang baik inshaAllah akan berlaku jika melalui titik permulaan yang baik.
Saya percaya, untuk mendapat hasil yang baik pada akhir semester, langkah yang baik harus dimulakan dari sekarang. Mohon doa dari ibu dan ayah. Redha dan doa mereka sangat-sangat-sangat penting! Sentiasa berbaik sangka dengan semua orang. Sayang kawan-kawan. Hormat dan percaya dengan pensyarah. Positif dengan semua orang.


Semester ini hidup saya rasa makin bersemangat. Memulakan hidup dengan motivasi yang sangat banyak. Hadiah senyuman dari kawan-kawan dan orang sekeliling ditambah kasih sayang ahli keluarga yang menggunung tinggi. Berlaut-laut tahmid hanya layak untuk-Nya.


Baru-baru ini saya diizinkan untuk hadir ke Seminar Bijak Berbicara anjuran Pembina Gombak. Alhamdulillah sangat-sangat banyak imu baru yang saya dapat. Rasa macam tak cukup 3 hari berseminar. Tapi, apalah guna ilmu tanpa amal kan? Maka, saya sudah berazam untuk menjadi Siti Radhiah Syahida Mohd Hamdan yang lebih baik untuk ummah khususnya. Semoga Allah tolong :)


لئن شكرتم لأزيدنكم ولئن كفرتم إن عذابي لشديد
14:17
Berhenti kat sini dulu lah. Banyak cerita lagi.
Tapi tunggu masa yang sesuai untuk dilantunkan dari hati. hehu~ ^^

[fellow followers]