jualan MEGA! ganjaran HEBAT tu..


posted by radhiahsyahida

No commentssubhanaLlah!

alhamduliLlah!

alhamduliLlahi!

alhamduliLlahi Rabbil 'Alamin!


Allahu akbar!

LaailahaillaLlah!Rasulullah bersabda : "Sesungguhnya Allah telah memilih 4 perkataan 'subhanaLlah', 'alhamduliLlah', 'laailahaillaLlah' dan Allahu akbar', maka sesiapa yang mengucapkannya akan ditulis baginya 20 kebajikan dan digugurkan 20 kejahatan, dan sesiapa yang mengucapkan alhamduliLlahi Rabbil 'alamin dengan pilihan dirinya sendiri, maka akan ditulis baginya 30 kebajikan dan digugurkan darinya 30 kejahatan."

Riwayat Imam Ahmad


Jom sama-sama praktik. Gantikan amalan harian yang suka menyumpah seranah, mengumpat dan mengutuk orang dengan mengucap kalimah toyyibah yang amat amat amatla senang nak buat tapi memang bersusah payahla nak istiqomah. huuu. T_TTeringat pesanan seorang kakak bernama kak sih, katanya : Dunia ni memang meletihkan. Buat jahat rasa letih, buat baik rasa letih, duduk saja-saja pun rasa letih. Jadi, dari kita rasa letih untuk perkara yang datangkan dosa, baik kita letih dengan perkara yang dapat membantu kaki kita untuk melangkah ke syurga! kan? ;DKalau perasan, kenapa kita rasa tenang bila tengok alam semulajadi [laut, pokok, langit, hutan dsb.] kenapa ye?


meh, nak tulun jawab.. hee. sebaabbb..

alam semulajadi ialah makhluk Allah yang sentiasa berzikir kepada Tuhan, tak pernah buat dosa, tak pernah melanggar perintahNya. suci! sebab tu tenang. macam tengok baby. rasa tenang kan? Allahu Akbar![fellow followers]