..tentang dye..


posted by radhiahsyahida

1 comment


AlhamdulillahiRabbil 'alameen..Khaliqun likulli makhluqot..wahuwa Rabbul 'arsyil 'azeem.. subhaanahu wataala.. wassalamu 'ala nabiyyul ummat..Rasulullah sallallahu 'alaihi wassalam.. syafi'una wahabibuna wamaulana..ya Muhammad! Anta Nuur..


sekalung penghargaan juga buat keluarga terchenta, sahabat-sahabat yg sentiasa di sisi disaat hati ini merintih, dek panahan ujian tanda kasih sayang dariNya..terima kasih Allah!

untuk semua pembaca..Ahlan Wasahlan ilaa Qismii.. sesungguhnya penulis bukanlah seorang pejuang kemanusiaan atau ahli politik untuk menceritakan tentang qissoh dunia hari ini.. bukan jua seorang ilmuwan atau cendekiawan al-masyhurah tetapi insyaAllah akan berusaha ke arah itu..Blog ini tercetus lantaran minat penulis untuk berkongsi 1001 cerita suka duka yg boleh dijadikan iktibar bersama, insyaAllah..'sharing is caring'

bercerita itu enak! mcm kite makan coklat..tapi kadang2, bile keenakan dinikmati tanpa menghiraukan akibat dan musabab..nah! terimalah padahnya..berbalik kpd kisah 'bercerita' tadi..diakui penulis sgt suke berkongsi ilmu, info, pengetahuan etc dgn org disekeliling..berpegang kpd hadis nabi s.a.w " sampaikanlah daripadaku walau satu ayat" lakin bile b'kongsi cerita sesama sahabat didlm liqo', sukar untuk seorg insan yg lemah utk mengelakkan 'backbiting'..satu penyakit hati yg semakin parah menular..sebab syaitan tu tak pernah puas dgn kita..lantaran itu, penulis memilih untuk 'berblog' senang! sahlun! hanya hati yg berbicara..

berbalik kpd blog ini..penulis lebih gemar berbicara dgn bahasa yg ringan, bercerita..kerana itu method penulis..mungkin akan diislahkan dari masa ke masa selari dgn permusafiran penulis di bumi gersang ini..insyaAllah..penulis juga kurang suka dengan ayat yg skema..bianna zalik, asifah jiddan jika bahasa yg digunakan 'agak broken' dan bercampur2 antara bm,ba,bi+loghat negeri2 tertentu.asifah ya..tapi inilah cara penulis!

tentang penulis..sama juga seperti anda! punya impian dan harapan..hanya satu yg paling utama di hati penulis iaitu utk menggapai mardhatillah..penulis bukan seorang yg perfect,kamil..jadi, maafkan andai ada hati yg terluka! redhailah perjalanan hidup ini kerana anda dan penulis, kita hanya bertatih untuk bekal menuju sana yang abadi!

" Ya Allah, sesungguhnya kami tak layak ke syurgaMu..namun, kami tak mahu, tak sanggup, tak nak, tak mboh, tok sir, ndak mau, hanak, dun want, la urid ke nerakaMu..ya Allah, kami sgt2 berlindung denganMu..tetapkan hati kami teguh di atas agama Islam..janganlah kau pesongkan hati kami selepas hidayahMu mengunjungi..ameen.."

correct me if i'm wrong!! pliss..

hamba yg sgt2009 lemah disisiNya..
rasyaqiera22@yahoo.com

1 comment

[fellow followers]